Tematrio: Tanter och farbröder

Berätta om tre bra böcker där det finns minnesvärda porträtt av lite äldre personer! skriver Lyrans noblesser i veckans tematrio. Okej, hur svårt kan det vara, tänker jag och inser att det nog inte är så himla enkelt ändå.

Först och främst, vad menas med tanter och farbröder? Vad är lite äldre personer? Frågar man elever som jag har vikarierat för så skulle jag lätt kunna vara en tant och lite äldre, och då är jag 30. 😉 Jag väljer att gå lite på känsla i det hela, helt enkelt och ta några som åtminstone är äldre än jag, men jösses vad jag tycker att jag har fått sitta och tänka länge.

  1. Mormor Mazur – Mormor Edna Mazur i serien om Stephanie Plum av Janet Evanovich är min favorittant någonsin. Hon är lite drygt 70 men ser inte ut som en dag yngre än 90 och är så normbrytande härlig att det inte finns.
  2. Mormorn i Mormor hälsar och säger förlåt – Jag vill helst inte välja flera ur Fredrik Backmans böcker och ska jag välja en så är det mormor, egentligen av samma anledning som ovan.
  3. Arthur Pepper i Arthur Peppers diskreta charm – Lättsamt val för här binds Ove (från En man som heter Ove) och Allan (från Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann) ihop till en karaktär som ger sig ut på äventyr för att förstå sin avlidna fru bättre.
Annonser

12 reaktioner till “Tematrio: Tanter och farbröder

  1. Evanovich måste jag testa någon gång! Har ju hört så mycket om Plum-serien.
    Enligt Eurostat gills man som äldre från dagen man fyller 65, i all europeisk statistik alltså. Men det är ju inte detsamma som att man känner sig äldre!

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.