Högt flyger fåglarna – Linnea Dunér

Första meningen:  Den knivskarpa kylan

Handling (taget från linneaduner.se): 
Ett år har passerat utan något livstecken från Ulv, men Inez kan inte släppa tanken på att få se honom igen. Elsa tvivlar på att han ens är vid liv och vill hjälpa sin syster att gå vidare. Hon inser att vad som än har hänt måste Inez få veta det. Men hur?

Sedan förra sommarens händelser är det många i staden som ser ner på Inez och Elsa. Gertrud, som är mån om sitt anseende, tonar ner umgänget med systrarna. Men när hon får en chans att bistå dem tvekar hon inte att ta den, trots att hon därmed sätter hela sin tillvaro på spel. Även Inez och Elsa balanserar på slak lina när de utan mer än en vag ledtråd ger sig av från hemorten för att söka den förrymda fången.

Kommentar: Jag har längtat efter den här boken sedan jag läste den första delen, Det sjunger i isen, så när jag såg att den här fanns som e-bok på mitt bibliotek skyndade jag mig att låna den till mina amningsstunder.

Och vilken tur att jag gjorde det. Den här boken är bra, riktigt bra. Det Dunér gör bra är bland annat att hon gestaltar lagom mycket. Miljöbeskrivningarna blir inte långrandiga och de olika personligheterna känns trovärdiga. Att de tre systrarna Dalin är så olika är också trovärdigt och så även relationen dem sinsemellan.

Ska man hitta något att klaga på vet jag att jag någon gång reagerade på att ett problem ”såklart” löstes utan större krångel, men det är en petitess i sammanhanget. Den här serien är väldigt läsvärd och nu får jag i stället längta efter del tre. Dunér vet när en bok ska avslutas för att vara som mest spännande men ändå att man inte ska känna sig lurad.

Dessutom har de här böckerna fruktansvärt snygga omslag.

Betyg: 4,5/5

Titel: Högt flyger fåglarna
Författare: Linnea Dunér
Serie: Vargatider #2
Förlag:  Humle förlag
ISBN:  978-91-983985-1-9 (E-bok)
Antal sidor: 428
Språk: Svenska
Utgiven: 2017

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon, linneaduner.se

Screenshot_2017-09-12-23-32-20 

Annonser

5 reaktioner till “Högt flyger fåglarna – Linnea Dunér

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.