Kalla kårar

Kulturkollos veckoutmaning handlar om kalla kårar.

Vad får dig att känna krypande kalla kårar? Lista musik, film, konst och/eller böcker som får dig att känna klenmod, fruktan och ångest?

Alltså, jag är verkligen inte rätt människa att tipsa om sådant här, för jag är faktiskt alldeles för feg (eller har alldeles för livlig fantasi) för sådant här. Skräckfilmer går helt bort. Jag kommer ihåg hur jag och en kompis såg skräckfilmen Tandläkaren när jag gick i mellanstadiet kanske och att vi inte hade på ljudet, för då var det inte lika läskigt. Idag utsätter jag mig helt enkelt inte för det. För mig är det inte njutningsfullt.

Däremot gillar jag att se serier om spöken och andar. Inte helt av typen Det okända utan mer utländska serier där de jagar spöken. En av favoriterna är Hemsökta hus som brukar kunna gå på 7an. Sådana program ger mig lite lagom kalla kårar (om jag ser dem under dagsljus).

Böcker har jag inte så stor erfarenhet av i den genren. Daniel Svanbergs bok Gruvdamen gav mig kalla kårar och jag kan fortfarande rysa till av tanken på den ibland, så den är det tips jag kan ge. I min läshög har jag Första hösten av E. P. Uggla och den ska vara dystopisk skräck, så även om jag inte har läst den får den bli tips nummer två.

4 reaktioner till “Kalla kårar

  1. Jag är ingen skräckälskare heller och läser helst inte alls men läste Hemmet av Strandberg i somras och den gillade jag. Mest för de bra beskrivningarna av äldreboendet men också frågeställningen när man slutar att var sig själv. Demens och skräck var en kombo som passade mig.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.