Helgfrågan v36

Mias bokhörnas helgfråga den här veckan är: Vilken är den mest sorgsna bok du vet?

Anledningen till att jag startade den här bloggen överhuvudtaget var bland annat för att jag inte lägger böcker på minnet särskilt bra, jag minns egentligen bara om jag har tyckt om dem eller inte. Alltså är det ganska svårt för mig att svara på den här frågan. Sorgsna böcker … hmm.

Jag är en sådan person som har väldigt lätt att gråta till det mesta och då även böcker. Senaste boken jag grät till var Rosie Potters lyckliga liv efter detta men jag gråter också varje gång jag läser Bilbo, och då tycker jag att den är sorgligare (det kommer jag ihåg i alla fall). Och en bok som riktigt skar i hjärtat, men mest på grund av ämnet var Främlingsbarn. Och nu när jag tänker på det är ju såklart Pojken som kallades Det väldigt, väldigt sorglig.

Okej, det blev ett par böcker ändå. Jag kanske har bättre minne än jag tror.

Bonusfrågan lyder som följer: Stress påverkar oss olika, själv blir min hjärna som kokta makaroner. Men hur påverkar det dig? Läser du då och i så fall vad?

Jag tycker inte att jag blir stressad, vilket nog egentligen innebär att jag alltid är stressad men oftast stänger jag av när det blir för mycket. Då vill jag inte göra något alls i stället och sitter och spelar spel eller tittar på tv. Läsning blir det inte mycket av då, och om det blir, så blir det något lättsamt som jag inte måste tänka för mycket kring när jag gör.

Böcker kan också göra mig stressad. Om jag har för mycket tankar kring dem, eller om jag har för många recensionsex på lager och då brukar jag ändå kunna ta itu med den stressen genom att läsa.

Annonser

9 reaktioner till “Helgfrågan v36

  1. Läste den när den var ganska ny och jag var väldigt ung så jag minns bara att jag tyckte att den var fruktansvärd.

   Älskar också Bilbo. Den har jag läst flera gånger men ringen-trilogin har jag inte tagit mig igenom alls.

   Liked by 1 person

 1. Jag skulle nog med lite tänkande komma på några sorgliga böcker och tårar rinner ganska flitigt när jag läser. Det behöver inte vara sorgligt och ledsamt, jag kan böla när någonting är fint också.
  Om jag blir stressad vet jag inte riktigt vad jag sysselsätter mig med för att varva ner, jag blir nog mest bara otrevlig…

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.