Wicked Business – Janet Evanovich

Första meningen: My name is Lizzy Tucker, and I used to think I was normal.

Baksidestext: 
Wheter it’s monkey business, funny business, or getting down to business. Janet Evanovich’s Lizzy and Diesel series proves that there’s no business like Wicked Business.

Lizzy Tucker’s once normal life as a pastry chef in Salem, Massachusetts, turns upside down as she battles both sinister forces and an inconvenient attraction to her unnaturally talented but off-limits partner, Diesel.

When Harvard University English professor and dyed-in-the-wool romantic Gilbert Ready is mysteriously murdered and thrown of his fourth-floor balcony, Lizzy and Diesel take up his twenty-year quest for the Luxuria Stone, an ancient relic believed by some to be infused with the power of lust. Following clues contained in a cryptic nineteenth-century book of sonnets, Lizzy and Diesel tear through Boston catacombs, government buildings, and multimillion-dollar residences. On their way they’ll leave behind a trail of robbed graves, public disturbances, and general mayhem.

Treasures will be sought and the power of lust will be unmistakable as Lizzy and Diesel attempt to stay ahead of Diesel’s black sheep cousin Gerwulf, his medieval minion, Hatchet, and a dark devotee of chaos known only as Anarchy – all involved in an ancient game of twisted riddles and high-stakes hide-and-seek.

Kommentar: Jag förstår faktiskt inte hur Janet Evanovich kan spruta ur sig böcker på det här sättet. Det här är inte den enda bokserien som hon har igång och det bara flyter ut böcker ur fingrarna på henne.

Wicked-serien handlar om sju stenar – alla kopplade till de sju dödssynderna. Varje bok fokuserar på en del. Det är nämligen så att de här stenarna ger en enorm makt till den som har dem. Om stenarna kommer i fel händer, då är det inte direkt nådigt för mänskligheten. Ni hör ju.

Lizzy är bagare, det är en av hennes speciella talanger. Men talangen som Diesel har valt ut henne för är att hon kan känna av energier i döda objekt och på så sätt hitta de här speciella stenarna. För oss vanliga Svenssons skulle vi inte märka någon skillnad, förutom att vi helt plötsligt skulle börja känna en oerhört lust om vi hade Luxuria-stenen i en ficka. Diesel däremot, han är lite som en prisjägare fast för människor med de här speciella talangerna. Han kan känna av energier hos människor istället.

I den här serien finns också en dresserad apa, av högst oklar härkomst (någonstans i bakhuvudet har jag för mig att han ska vara förtrollad, men jag kommer inte ihåg), en tjej som tror att hon är trollkarl med sovande förmågor, och den andra sidan – som består av en vampyrliknande kille och hans underhuggare som klär sig, och pratar, medeltida.

Det finns ju inget att inte gilla med de här böckerna.

Just den här boken i serien är som man förväntar sig. Det händer en massa saker på deras resa genom ledtrådarna för att hitta stenarna. Upplägget är ganska lika i Evanovich böcker – leta sten, bråka med den medeltida underhuggaren och hans mästare, hitta en till galning som försöker hota och ha ihjäl dig, och sen hur allt klaras upp.

Det är lättsamt och igenkännbart, men det är kanske inget nobelpris.

Betyg: 3/5

Titel: Wicked Business
Författare: Evanovich, Janet
Serie: Lizzy & Diesel #2
Förlag: Bantam books
ISBN:  978-0-345-52779-0
Antal sidor: 308 sidor
Språk: Engelska
Utgiven:
 2012

Annonser

4 thoughts on “Wicked Business – Janet Evanovich

  1. Läste fler av hennes böcker för runt tio år sedan, de om Stephanie Plum. Hon är galet produktiv, så imponerande!
    Om det nu inte är som med t.ex. James Patterson, som gör ”samarbeten” där någon annan skriver, han godkänner och sätter sitt namn på boken tillsammans med den riktiga författaren. Så har iaf jag uppfattat att det går till. Liza Marklund har ju hintat i diverse intervjuer. Hon sålde å andra sidan mer av The Posterad Killer än hon sålt av någon annan bok, så jag förstår att det känns som en bra deal.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s