Bråda dagar

Det är bråda dagar här hemma nu. I slutet av året tar vi vårt pick och pack och lämnar en tvåa för ett hus. Det ska bli så skönt! Om man bortser från packningen då förstås. Jag gjorde slag i saken och packade ner min bokhylla för några dagar sen. 16 lådor! Och då är allt inte nerpackat plus att det redan hade blivit en låda. Bara min bokhylla dessutom. Sambons har också genererat fyra lådor. Han är inte riktigt lika förtjust i böcker som jag är.

Dessutom är det snart jul. Eftersom jag har en förmåga att inte inse mina begränsningar så har jag bestämt mig för att göra många julklappar på egen hand. Det innebär ganska stor brist på tid för att läsa, eftersom jag ska pärla och brodera en hel del. Brodera förresten, vilken idé! Jag har inte gjort det sen mormor försökte lära mig i åttaårsåldern. Roligt, i och med att tanken är att mormor (numer 95) är den som ska få det färdigbroderade alstret, men det är just det. Det ska bli färdigt också.

Samtidigt läser jag, fastän jag inte har tid. Främst när jag går och lägger mig. Eller när det är sambons tur att få barnet att somna. Då läser jag på toaletten, för där får man ha lampan på. Nämnde jag att det ska bli skönt med hus? Att få sitta i en fåtölj och läsa medan någon annan nattar barnet – vilken lyx!

Bilden är från kvällens lässession på toalettgolvet. Lamporna bildade en så tjusig syn att jag var tvungen att ta en bild.

Annonser

3 thoughts on “Bråda dagar

  1. Vilken bra idé att göra egna julklappar, det lär uppskattas, särskilt broderiet till mormor.
    Jag har alltid varit besatt av mina böcker, inte kunnat släppa en enda, men när jag skulle bli sambo rensade jag ut rejält för att han skulle få plats och började i samma veva upptäcka e-böcker. Vilken ny värld, de tar ingen plats!
    Hoppas ni har utrymme så nu kan göra ett bibliotek i nya huset, vilken dröm 🙂

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s