Digital succé – Frida Boisen

Frida Boisen är före detta chefsredaktör på GT och numer digital chef och ansvarig utgivare på Bonnier Tidskrifter. Hon ger här mycket grundläggande bild av sociala medier och hur man som privatperson eller företag kan ta tillvara på den enorma marknadsföringspotential som medierna har, ofta alldeles gratis!

Det finns många tips som man kan ta till sig av och tillämpa på sina egna konton i sociala medier. Tyvärr är det så att boken främst kanske riktar sig till två olika sorters personer – den som inte har en aning om vad sociala medier är, och den som verkligen vill ha en viral succé. För den som vill ha konkreta tips på hur följarmängden ska ökas i längden är denna bok ingen quick fix. Fast antagligen är det så också, att det inte finns någon quick fix för att få många följare, om du inte redan är känd på något sätt.

Eftersom det här är en bok om sociala medier, måste den självklart ha en egen hashtag – #digitalsucce – och i slutet av boken finns också ett litet hashtag-lexikon, som är väldigt bra att ha som startposition för dina inlägg på dina sociala medier-konton.

Boisen lyckas i alla fall att ge en mängd tips som framför allt handlar om att våga. Att det inte är fel att våga vara personlig, eller att våga kontakta och följa de personer du inspireras av eller vill arbeta med.

Som småföretagare har jag fått med mig flera olika bra pointers, tips och tricks till framtiden, och till och med vågat ta upp mitt twitterkonto igen. Jag hade dock önskat mer tips för att få till ett bra sociala medier-flöde, men det är nog något jag får arbeta med på egen hand.

Betyg: 3/5
Titel:  Digital succé. Så lyckas du  med sociala medier
Författare: Frida Boisen
Förlag: Forum
ISBN: 9789137146461
Språk: Svenska
Antal sidor: 266
Utgiven: 2015

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s