The Mysterious Affair at Styles – Agatha Christie

Handling: Kapten Arthur Hastings hälsar på sin vän John Cavendish på herrgården Styles. Där bor Emily Inglethorp, Cavendish styvmor som gift om sig med Alfred Inglethorp. Emily Inglethorp har gjort goda gärningar för belgarna under kriget och när brott inträffar på Styles herrgård är det den belgiske detektiven Hercule Poirot som tar sig an fallet, tillsammans med kapten Hastings, som är den som berättar hela historien.

Kommentar: För att vara en bok som är skriven för nästan 100 år sedan är den förvånansvärt bra. Det händer saker hela tiden, och så länge man förstår att det är just 100 år sedan den skrevs och att det är därför de olika karaktärerna beter sig som de gör så är det mycket lättare att inte bli arg över den delen. Christie är dessutom mycket bra på att inte låta kvinnorna i den här boken vara helt beroende av sina män, utan sina egna karaktärer och personligheter, och det tycker jag känns ovanligt för tiden.

Däremot känns det väl kanske inte helt verklighetstroget att Poirot skulle kunna härja omkring på det sätt han får göra och att han skulle få lägga ut alla villospår som han gör, men det gör hans beteende mer charmigt, tycker jag. Dock kan jag också förstå frustrationen hos kapten Hastings, som precis som jag, tror att han löser fallet hela tiden för att strax efter få veta att det inte alls var så.

Christie är definitivt läsvärd som författare, speciellt om man tycker om mord och mysterier.

Betyg: 4/5

Titel: The Mysterious Affair at Styles
Författare: Agatha Christie
Förlag: 
Feedbooks
Språk: Engelska
Antal sidor: 150
Utgiven: 1920

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s