En världsomsegling under havet – Jules Verne

Handling (taget från Norstedts):

Långt före ubåtarnas tidevarv skrev Jules Verne denna märkliga roman som fängslade samtiden och sedan dess blivit en levande klassiker.

När professor Aronnax, hans trogne betjänt Conseille och den kanadensiske harpuneraren Ned Land går ombord på fregatten Abraham Lincoln anar de inte vad som väntar dem. Men genom ödets nyck räddas de ur sjönöd av kapten Nemo och blir ”fria” fångar ombord på hans Nautilus.

Under de långa färderna med denna märkliga undervattensbåt öppnar sig havens alla hemligheter för dem. Men inte ens de vackraste fiskarna eller de underbaraste korallreven kan fördriva den känsla av svart hot, grymhet och dom som vilar över farkosten och dess kapten.

Kommentar: Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här boken. Den är ganska lång, 383 sidor, och på något sätt känns det faktiskt som att den aldrig tar slut. Inte för att den är dålig, tvärtom. Flera gånger under läsningen måste jag påminna mig själv om att den skrevs så tidigt som 1870 för informationen som den här boken ger är fantastisk. Ibland kan man bli lite bortkollrad i faktatermer, men det är inget som stör läsningen. Översättningen är snyggt gjord också så på så sätt är det inget som stör läsningen. Det är helt fantastiskt att läsa om hur en undervattenssegling går till från en tid där inte möjligheten till att färdas under vatten med en farkost fanns.
———————————————–
Titel: En världsomsegling under havet (Original: Vingt mille lieurs sous les mers)
Författare: Jules Verne
Förlag: 
Norstedts
ISBN: 978-91-1-304177-3
Språk: Svenska (original: franska)
Antal sidor: 383
Utgiven: 2012 (original: 1870)
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s