Algot och och sticklingkompisen – Ingela Ek & Agnes Turesson

Baksidestext:

Algot älskar att vara hemma hos faster Kajsa, det är som en djungel inomhus med massor av växter. En dag får han med sig en stickling hem. En liten bebisväxt. Den får namnet Plättis, och nu behöver Algot lära sig hur man får en växt att överleva från stickling till vuxen.

Algot och sticklingkompisen är en bilderbok med fakta om palettblad.

Kommentar:

Sexåringarna tycker: Sexåringarna gillade att Algots faster Kajsa bodde i en djungel, eftersom vi inte har så mycket växter. De gillade att följa Algot när han tar hand om sin lilla växt och tycker att han är duktig och snäll med plättis. Att Algots pappa inte svor ett riktigt svärord (”som du alltid gör, mamma”) tycker de är jätteroligt och de tycker mycket om illustrationerna och hittar små saker att peka på, på varje uppslag.

Mamman tycker: I den här familjen är de gröna fingrarna hos de vuxna i stort sett icke-existerande (det enda jag inte lyckats ha ihjäl är elefantöron och orkidéer), så det är ju bra att det finns böcker som kan visa barnen hur fina växter faktiskt kan se ut. Turligt nog hade vi bara någon månad innan vi läste den här boken, fått några sticklingar av grannens palettblad, så barnen förstod vad det handlade om. Fakta blandas med berättelse på ett bra sätt som gör att barnen inte tänkte på att de lärde sig saker samtidigt som vi läste och det är på en lagom nivå som gör att det passar målgruppens ålder. Det är relativt mycket text per sida, så man kanske ska vara lite mer van att lyssna på ”längre” böcker, men det går ju alltid att pausa. Vi gillar Agnes Turessons färggranna och detaljerade illustrationer som förgyller Ingela Eks berättelse på ett bra sätt.

Titel: Algot och sticklingkompisen
Författare: Ingela Ek
Illustratör:
Agnes Turesson
Format:
Inbunden
Förlag: Idus förlag
ISBN: 
978-91-8092-133-6 
Ålder: 3–6
Antal sidor: 40
Språk: 
Svenska
Utgiven: 
2024

Här kan du hitta den: Idus förlag, Adlibris, Bokus

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.